Előfizetői tartalom

A legkeményebb lélegeztetés kellett, de jól bírják a koronavírus-válságot a magyar bankok

Kreatív és radikális állami intézkedésekkel sikerült a koronavírus-válság ellenére is jó egészségben tartani a magyar hitelpiacot és vele a bankokat 2020-ban. A hitelintézeti szektor konszolidált nyeresége így „csak” megfeleződött, 390 milliárd forintra csökkent tavaly az MNB friss adatai szerint. A bevételek a válságban is szépen alakultak, a működési költségek is tovább nőttek, az azonban csak részben idén, részben jövőre fog eldőlni, hogy a nyereség visszaesése mögött álló 399 milliárd forintnyi tavalyi értékvesztés elég lesz-e a várható hitelbedőlések fedezésére.

Egy éve ezt már sokan aláírták volna Amikor a magyar bankokat jó egészségben tartó kreatív és radikális állami intézkedésekről értekezünk, akkor leginkább az alábbiakra gondolunk: a 2020. március 19-én bevezetett és jelen állás szerint 2021. június 30-áig élő általános törlesztési moratórium lényegében a veszélyeztetett ügyfelek összes fizetési nehézségét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés