Előfizetői tartalom

Lakásfelújítási milliók: egymás után rohamozzák a családok a bankokat

Palkó István
A Portfolio becslései szerint már több mint 10 milliárd forint összegben igényelték a fix 3%-os kamatozású otthonfelújítási hitelt annál a kilenc hitelintézetnél, amely február 1-je óta bevezette termékkínálatába a kölcsönt. A járványügyi korlátozások idején is népszerű a hitel, a piac akár az évi 100-200 milliárd forintos kihelyezést is elérheti, így akár minden ötödik lakáshitel felújításra mehet. Az egyes bankok beszámolói alapján a hitelfelvevők nagy része kihasználja a maximális, 6 milliós összeget és a 10 éves futamidőt, a legnagyobb nehézséget pedig a számlákkal kapcsolatos ügyintézés mellett a tb-igazolás beszerzése jelenti számukra. Cikkünkben azt is összefoglaljuk, milyen költségekkel kalkulálhatnak a hitelfelvevők.

Nagy piaccá válhat Az Erste Banknál már 2 milliárd forintnyi igénylőnél jár a termék, a Takarékbanknál (felújítási célú személyi kölcsönnel együtt) több mint 1 milliárd forintnyi igénylésről beszélhetünk – árulták el megkeresésünkre. Mivel a felújítási munkálatok befejezésére a folyósítástól számítva egy év áll rendelkezésre, sokan vannak, akik az év...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái