Előfizetői tartalom

Erős évkezdés az Ersténél, enyhül a koronavírus szorítása

Portfolio
A Reuters 305 millió eurós piaci konszenzusát meghaladó, 355 millió eurós adózás utáni eredménnyel zárta 2021 első negyedévét az Erste Group. Az erős évkezdés hátterében a kockázati költségek csökkenése és a díjbevétel bővülése áll. Részvényenként 0,5 eurós osztalék jöhet a banknál idén májusban, tovább 1 eurót pedig későbbi osztalékfizetésre tesz félre a bankcsoport az EKB korlátozásainak feloldását követő időszakra.

Meglehetősen ellenálló volt a közép- és kelet-európai régió a válsággal szemben, az Ersténél ezzel magyarázzák, hogy a nettó nyereség 355 millió euró volt az első negyedévben, vagyis 50,9 százalékkal nőtt az előző év hasonló időszakához képest, köszönhetően az alacsonyabb kockázati költségeknek. A működési eredmény 31,5%-kal nőtt, a nettó kereskedési eredmény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés