bírósági per nav
Bank

5 év börtönt kapott az a banki dolgozó, aki 62 millió forintot lopott az ügyfelektől

Portfolio
A Szegedi Ítélőtábla 5 évre súlyosította a börtönbüntetését annak, a korábban bankban dolgozó elkövetőnek, aki szerencsejáték-függősége miatt összesen 62 millió forintot lopott el a bank ügyfeleitől.

A jogerős ítéleti tényállás szerint a szerencsejátékfüggő és a sértett banknál mindössze két és fél hónapja alkalmazásban álló férfi 2016. október 12-től november 11-ig terjedő időszakban több alkalommal nagy összegű fiktív készpénzbefizetéseket könyvelt le olyan ügyfelek lakossági bankszámláira, akiknek összes banki azonosítóját és kódját ismerte.

A férfi a lekönyvelt összegeket átutalta a saját és ismerőse skrill számlájára, ahonnan tovább utalta azokat különböző online szerencsejáték oldalakra, illetve készpénzben felvette és az internetes, valamint kaszinóban is folyatott szerencsejátékokban felhasználta.

A nap végén a férfi a valótlan készpénzbefizetési tranzakciókat sztornírozta, amelynek következtében a bankszámlákon ugyan negatív egyenleg keletkezett, ugyanakkor pénztárhiány nem jelentkezett. A férfi mindezen kívül egy ügyfél bankbetétjét is felbontotta annak tudta nélkül, majd a felszabadult összeget átutalta a rendelkezése alatt álló, a fiktív befizetések sztornírozása miatt negatív pénztáregyenleget mutató bankszámlára.

A férfi ezzel a módszerrel a bankot több mint 62 millió forinttal megkárosította, a szerencsejátékok során a teljes összeget elvesztette.

Az elsőfokú ítélettel szemben a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség jelentett be fellebbezést többek között a szabadságvesztés tartamának súlyosítása érdekében. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezést a büntetés súlyosítása vonatkozásában fenntartotta.

A Szegedi Ítélőtábla másodfokú ítéletében a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyetértve kifejtette, hogy a vádlott terhére további súlyosító körülményként kell értékelni azt, hogy a sértettnél bizalmi beosztást töltött be, és a bűncselekményt ennek felhasználásával követte el, így a vádlottal szemben a szabadságvesztés tartamát 5 évre súlyosította.

A másodfokú bíróság döntésével az ügy jogerősen befejeződött.

Címlapkép: Getty Images

paskál strand budapest
m7 autópálya
kórház egészségügy állami egészségügy koronavírus beteg orvos
egészségügy műtét kórház orvos
f1 forma-1 hungaroring
vakcina koronavírus oltás

Alapblog Tyúk és tojás

Az ábrán azt látjuk, hogyan viszonyulnak a Trump és Biden szavazók a vakcinákhoz. Például a Biden szavazók 3,...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
mobilrecash