FONTOS Durva fenyegetés jött, teljesen elzárhatják a gázt az oroszok
 
Előfizetői tartalom

Elszabadul a pokol a lakáshiteleknél? Lélegzet-visszafojtva figyelik százezrek, mi jön most

Portfolio
Az öt évvel ezelőtti szintre emelkedtek a rövid lejáratú bankközi kamatlábak az utóbbi hónapokban, az MNB alelnökének hétfői nyilatkozata pedig további lendületet adott a jelenségnek. Minél inkább elköteleződik az MNB a monetáris szigorítás mellett, annál több jelzáloghiteles szembesülhet törlesztőrészlete növekedésével (részben a moratórium után), hiszen majdnem minden második adós még mindig változó kamatozású hitelben ül. 411 ezer darab, 1969 milliárd forintnyi jelzáloghitel-tartozást érinthet rövid távon probléma. Utoljára a devizahiteles válság idején tapasztalt érdemi törlesztőrészlet-emelkedést a jelzáloghitelesek többsége, megnéztük, ezúttal mekkora sokkra lehet számítani.

Hitelezés 2021 Ezzel a témával is foglalkozunk Hitelezés 2021 konferenciánkon, érdemes regisztrálni! Információ és jelentkezés Meglepte a piacot hétfőn reggel, hogy Virág Barnabás, az MNB alelnöke a Reutersnek arról beszélt, hogy akár az alapkamat emelésére is fel kell készülnie a jegybanknak, sőt már...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái