Előfizetői tartalom

Még lecsaphatsz a szenzációs kamatozású hitelekre, mutatjuk a törlesztőrészleteket

Portfolio
A lakáshiteleket 4,2%-os, a személyi kölcsönöket pedig 12,5%-os átlagos THM-mel veszik fel a magyarok az MNB legutóbbi adatai szerint. Ennél a két átlagértéknél azonban sokkal kedvezőbb hiteldíj mellett is fel lehet venni kölcsönt már egy havi nettó 300 ezres háztartási jövedelemmel is a Pénzcentrum kalkulátora szerint, a bankközi kamatlábak és az állampapír-hozamok emelkedése ugyanis még jórészt nem gyűrűzött át a lakossági hitelkamatokba. Bemutatjuk az ország legkedvezőbb banki lakáshiteleit és személyi kölcsöneit, személyre szabott számításhoz pedig az említett kalkulátort ajánljuk.

Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio június 9-ei Hitelezés 2021 konferenciáján, érdemes regisztrálni!

A kamatmentes babaváró hitel, a fix 3%-os kamatozású CSOK-hitel és a szintén fix 3%-os otthonfelújítási hitel verhetetlen Magyarországon a lakosság számára, sokan vannak azonban, akik egyikre sem jogosultak, vagy kevésbé kötött feltételrendszerű kölcsönt vennének fel, nekik szólnak a piaci kamatozású konstrukciók. Ezek közül mutatjuk most be a hitelintézetek legjobb költséggel futó lakáshiteleit és személyi kölcsöneit.

Még az öt legjobb banki ajánlaton belül is több százezres, esetenként pedig akár milliós összegű eltérések mutatkoznak egy 10 millió forintos összegű lakáshitel teljes visszafizetendő összege esetében. Nagy a jelentősége tehát annak, hogy melyik banki ajánlat lesz végül a befutó a hitelfelvétel során. A személyi kölcsönök esetében természetesen kisebb a különbség, de még az általunk megvizsgált 600 ezres, illetve 3 milliós személyi kölcsönöknél is előfordulnak néhány tízezer forintos különbségek a futamidő során visszafizetendő összegben.

Lakáshitelek

Nézzük először a lakáshiteleket! Minden esetben nettó 300 ezer forintos jövedelemmel számoltunk (az adóstársak jövedelme összeadódik), és azzal, hogy a hitelfelvevő vállalja, hogy jövedelmét az adott bankhoz érkezteti. A 10 millió forintos, 20 éves lakáshiteleket néztük most mi meg.

Miről szól még ez a cikk?

  • Így néznek most ki az ország legjobb lakáshitelei
  • Ezt kínálják a személyi kölcsönök
  • Mekkorák a törlesztésbeli különbségek hitelméret és kamatperiódus szerint?
  • Teljes visszafizetendő összegek és hiteldíjak

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés