Előfizetői tartalom

Itt a nagy bejelentés: kedvezményes zöld lakáshitelt vezet be az MNB

Portfolio
Legfeljebb 2,5%-os, végig fix kamatozású, lakossági ügyfelek által legalább BB energetikai besorolású újépítésű lakások vásárlására vagy építésére felvehető lakáshitel bevezetését tervezi 2021 októberétől a Magyar Nemzeti Bank. A 200 milliárdos keretösszeggel és 70 milliós hitelenkénti összeghatárral meghirdetett, a kifutó NHP-hoz hasonlóan jegybanki refinanszírozású Zöld Otthon Program várhatóan októberben indul el - jelentette be Virág Barnabás alelnök. A Magyar Nemzeti Bank fokozatosan építi fel zöld eszköztár stratégiájának pillérjeit, amelynek már augusztustól egy szintén 200 milliárdos keretösszegű zöld jelzáloglevélvásárlási program is a része lesz.

2021. július 06. 15:21 Lakossági ügyfelek vehetik fel a maximum 2,5%-os zöldhitelt A Portfolio kérdésére Virág Barnabás elmondta: csak lakossági ügyfelek vehetik fel új lakás vásárlására vagy építésére a Zöld Otthon Program hiteleit, a kamat a teljes futamidő alatt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái