Előfizetői tartalom

Itt a nagy bejelentés: kedvezményes zöld lakáshitelt vezet be az MNB

Portfolio
Legfeljebb 2,5%-os, végig fix kamatozású, lakossági ügyfelek által legalább BB energetikai besorolású újépítésű lakások vásárlására vagy építésére felvehető lakáshitel bevezetését tervezi 2021 októberétől a Magyar Nemzeti Bank. A 200 milliárdos keretösszeggel és 70 milliós hitelenkénti összeghatárral meghirdetett, a kifutó NHP-hoz hasonlóan jegybanki refinanszírozású Zöld Otthon Program várhatóan októberben indul el - jelentette be Virág Barnabás alelnök. A Magyar Nemzeti Bank fokozatosan építi fel zöld eszköztár stratégiájának pillérjeit, amelynek már augusztustól egy szintén 200 milliárdos keretösszegű zöld jelzáloglevélvásárlási program is a része lesz.

2021. július 06. 15:21 Megosztás Lakossági ügyfelek vehetik fel a maximum 2,5%-os zöldhitelt A Portfolio kérdésére Virág Barnabás elmondta: csak lakossági ügyfelek vehetik fel új lakás vásárlására vagy építésére a Zöld Otthon Program hiteleit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés