Előfizetői tartalom

Nagyon más bankot vettünk át, mint amilyen a mostani (Interjú)

Palkó István
Az NHP Hajrá kifutásával fokozatosan visszaáll a bankszektor a saját forrású hitelek nagy arányú kihelyezésére, hiszen bár a kamatkörnyezet is emelkedik, ennek mértéke még nem jelentős, a bankok pedig jelentős többletlikviditással rendelkeznek – mondja a Portfolio-nak adott interjújában Kementzey Ferenc, aki 10 éve vezeti a Raiffeisen Bank vállalati, pénzpiaci és befektetési banki üzletágát. Az átalakuló hitelprogramok és a szigorodó monetáris politika mellett a törlesztési moratóriumról, az ESG-ről és a home office-ról is kérdeztük a vezérigazgató-helyettest.

Már 10 éve vezeti a Raiffeisen vállalati üzletágát. Mire a legbüszkébb, illetve a legkevésbé büszke ebből az egy évtizedes időszakból? Tíz év hosszú idő. A 2008-10-es válság után az új menedzsment egy nagyon más bankot vett át, mint amilyen a mostani. Sokan azt gondolták akkor még, hogy a Raiffeisen le fogja építeni a tevékenysége egy részét, esetleg kivonul az országból....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái