Előfizetői tartalom

Nagyon más bankot vettünk át, mint amilyen a mostani (Interjú)

Az NHP Hajrá kifutásával fokozatosan visszaáll a bankszektor a saját forrású hitelek nagy arányú kihelyezésére, hiszen bár a kamatkörnyezet is emelkedik, ennek mértéke még nem jelentős, a bankok pedig jelentős többletlikviditással rendelkeznek – mondja a Portfolio-nak adott interjújában Kementzey Ferenc, aki 10 éve vezeti a Raiffeisen Bank vállalati, pénzpiaci és befektetési banki üzletágát. Az átalakuló hitelprogramok és a szigorodó monetáris politika mellett a törlesztési moratóriumról, az ESG-ről és a home office-ról is kérdeztük a vezérigazgató-helyettest.

Már 10 éve vezeti a Raiffeisen vállalati üzletágát. Mire a legbüszkébb, illetve a legkevésbé büszke ebből az egy évtizedes időszakból? Tíz év hosszú idő. A 2008-10-es válság után az új menedzsment egy nagyon más bankot vett át, mint amilyen a mostani. Sokan azt gondolták akkor még, hogy a Raiffeisen le fogja építeni a tevékenysége egy részét, esetleg kivonul az országból....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés