FONTOS Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk
 
Előfizetői tartalom

Nem bírnak magukkal a magyar lakásvásárlók, egyszerűen lerohanták a bankokat

A negyedik egymást követő hónapban döntöttek új csúcsot a lakáshitel-felvételek júniusban Magyarországon, a 136 milliárdos szerződéskötés duplája az egy évvel korábbinak. A személyi kölcsönök még nem teljesen tértek vissza járvány előtti formájukhoz, „csak” a 2018-as szintre sikerült visszakapaszkodniuk. Eközben a vállalati hitelezésben megtorpant a növekedés, és az NHP Hajrá kivezetése miatt gyengébb hónapok elé nézhetünk. A kamatkörnyezet emelkedése is kockázatot jelent a hitelpiac számára.

Közzétette a júniusi hitel-betét statisztikákat az MNB, így most már azt is tudjuk, mi történt az első félév egészében. Röviden az alábbiak: a lakáshitelek kihelyezése új rekordokat döntve 34%-kal múlta felül az egy évvel korábbit 2021 első 6 hónapjában, a személyi kölcsönöké 19%-kal nőtt, így a 2018-as szintre kapaszkodott vissza, a babaváró hitelek kihelyezése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés