Bank

Sokszorosára nőtt a lakáshitel-kereslet a Gránit Banknál a digitális ugrással

Portfolio
Júliusban - darabszámot tekintve - tízszer annyi, míg összegét tekintve tizenötször annyi lakáshitel-kérelmet fogadott be a társaság, mint az előző év hasonló időszakában.

A kereslet gyors növekedésében - a piaci folyamatok mellett - jelentős szerepe van a hiteligénylést zöldebbé tévő megoldásoknak, a kiszámítható lakáshitel kalkulátornak és a hitelkérelmi dokumentumok digitális adatkitöltésének – hívták fel a figyelmet a Gránit Bank közleményében.

2021 júliusáig háromszor annyi jelzáloghitelt folyósított a bank, mint az előző év hasonló időszakában. Elsősorban a lakásvásárlásra és felújításra felvehető piaci lakáshitel iránt nőtt jelentősen az érdeklődés, amelyből 112 százalékkal többet nyújtott a bank az idei első félévben 2020 hasonló időszakához képest. Júliusban tízszer annyi hitelkérelmet fogadott be a bank, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban.

Az ügyfélnek csupán a szerződéskötéskor kell személyesen bemennie a bankba a hatályos jogszabályi előírások miatt, a hitelelőbírálat pedig tavasz óta teljesen online elvégezhető, internetes kalkulátorral. Az 5 percet igénylő kalkulációt követően az igénylő megtudhatja, mekkora összegű lakáshitelt, milyen törlesztőrészlettel vehet fel a társaságtól, s amennyiben a kalkulátorba feltöltött adatokat alátámasztja az általa regisztrált Digitális Ügyfélfiókban kezelt dokumentumokkal, a hitelt az előre jelzett kondíciókkal meg is kapja.

Azon adatok alapján, amelyeket az ügyfél az előzetes kalkuláció és a Digitális Ügyfélfiók regisztrálása során megadott, a bank automatikusan kitölti a kölcsönigényléshez szükséges nyomtatványokat. A bank elvégzi az adatok formai ellenőrzését, nincs szükség ugyanazon adatok ismételt megadására, nyomtatásra, szkennelésre.

A jogszabály által előírt nyilatkozatokat kell csak a hitelt igénylőnek továbbra is a hagyományos módon kinyomtatni, majd aláírás után szkennelni és a Digitális Ügyfélfiókba feltölteni.

Hamarosan a Digitális Ügyfélfiókot újonnan regisztrálók többféle kalkulációt készíthetnek, ezeket elmenthetik, elnevezhetik. Így például módosíthatják az igényelt hitelösszeget és a futamidőt, további fedezeteket vagy adósokat vonhatnak be, azaz testre szabhatják a kalkulációt, majd a számukra legkedvezőbb alapján tudják benyújtani a hitelkérelmüket - ígéri a bank.

turow bánya
kisköre
kanada ottawa
FrankfurtiTőzsde
varsó
szomorúnyugdíjas

Holdblog Kihaló iparágak?

Az ábrához hozzátehetjük, hogy azért az e-könyveket mégis csak könnyebb megosztani másokkal. Emlékezhetünk...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Mikor melyik indikátort használjuk?
Online előadás
Az árfolyamcsökkenésből is kivennéd a részed? Ha igen, kezdő online előadásunk neked szól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2021.09.22
Öngondoskodás 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
fintech banking technology portfolio konferencia