Előfizetői tartalom

Figyelem! Trükkös csalók csapolják a magyar bankszámlákat, egyre több pénzt nyúlnak le

Az utóbbi hónapokban több adathalász támadás indult a hazai banki ügyfelek ellen, de az egyedi esetek napvilágra kerülése keveset mond el az általános trendekről. Az MNB statisztikáiból viszont az látszik, hogy bár a forgalomhoz képest még mindig rendkívül biztonságosnak mondható a hazai elektronikus pénzforgalom, a nem kártyás visszaélések száma és értéke érezhetően emelkedett az elmúlt bő egy évben. Elsősorban nem az informatikai rendszereket törik fel, hanem a megtévesztésen alapuló csalások jellemzőek. Mindeközben a kártyás visszaéléseknél nem igazán látni jelentős változásokat forgalomarányosan.

Banking Technology 2021 Banki IT-biztonsági kérdésekről, a legfontosabb payment trendekről is szó lesz a Portfolio október 13-ai Banking Technology konferenciáján. Regisztráció itt! Információ és jelentkezés Az utóbbi hetekben, hónapokban többször írtunk arról, hogy adathalászok pályáznak a banki ügyfelek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés