Előfizetői tartalom

25 milliárdos ajándék érkezett a kormánytól a moratóriumosoknak

Portfolio
Jellemzően több tízezer forintos könnyítéssel számolhat az a legalább 500 ezer magyar ügyfél, aki moratóriumban érintett hitelkártya-tartozással vagy folyószámlahitellel rendelkezik: jóval kedvezőbb, személyi hitelekre jellemző 12% körüli kamatozásra számolják át a moratórium miatt felhalmozott kamattartozásukat a kormány friss rendelete értelmében. Úgy értesültünk, hogy a lépés költsége a bankszektor számára 20-30 milliárd forint között lesz, vagyis ennyivel több marad az ügyfelek zsebében. Kiderült az is, pontosan kik élhetnek november 1-jétől a jövő év közepéig a moratóriummal.

Banking Technology 2021 Hitelkockázatok a koronavírus-válság után - Hogyan segíthet ebben az AI? Erről is szó lesz október 13-ai Banking Technology konferenciánkon. Regisztráció itt! Információ és jelentkezés Fontos könnyítés jön Célba ért Nagy Márton miniszterelnöki főtanácsadó (korábbi jegybanki...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái