Előfizetői tartalom

Hibásan hirdette a kormány a hiteltörlesztési moratórium meghosszabbítását, törölték is a posztot

Portfolio
A közszférában dolgozók is jogosultak arra, hogy kérjék a hiteltörlesztési moratórium meghosszabbítást – állítja tévesen a kormány Facebook-oldala. Láthatóan nem a helyhiány szülte a hibát: kizárólag a közfoglalkoztatottakra gondolhattak a moratórium meghosszabbításáról szóló rendelet alapján, akik a köznyelvben valójában a közmunkásokat jelentik. UPDATE: cikkünk megjelenése után törölték a hibás posztot a Facebookról, majd megjelent a helyes tájékoztatás.

A szeptember 15-én megjelent 536/2021-es kormányrendelet szerint idén október 31-ig az igényelheti a moratórium meghosszabbítását 2022. június 30-áig a hitelezőjénél, akire igaz, hogy 2020. március 18-át követően háztartásában a rendelkezésre álló jövedelem tartósan csökkent, legalább 30 napig a törvény szerinti álláskereső volt, vagy a kérelem benyújtásakor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés