Előfizetői tartalom

Otthon maradt dolgozók, újra előkerülő maszkok: így működik most a magyar pénzügyi szektor

Palkó István
A legtöbb helyen jelenleg heti 2-3 napot kell bentről dolgozniuk a magyar pénzügyi szektor irodai alkalmazottjainak, de néhány terület kivételével a teljes home office feltételei is adottak. Nagy változtatásokat – a maszkviselés helyenkénti előírásán túl - egyelőre nem hajtottak végre a pénzintézetek a negyedik hullám miatt, de a járványhelyzet fényében ez bármikor megváltozhat. Az irodai kapacitásokat kis számú pénzintézetnél csökkentették, az oltakozást viszont sok helyen plusz szabadnappal ösztönzik, a dolgozók átoltottságáról pedig legfeljebb anonim felméréseik vannak. Bankokat, biztosítókat és független alapkezelőket kérdeztünk meg a járványkezelésről.

Kérdéseinket a munkáltató által kötelezővé tehető oltás csütörtöki bejelentése előtt tettük fel a piaci szereplőknek. Kapcsolódó cikkünk 2021. 10. 28. Kötelező oltás Magyarországon: 10 pontban a lényeg 2021. 10. 28. Itt a döntés: Magyarország bevezeti a kötelező oltás lehetőségét! Változtat-e vagy változtatott-e a társaság az irodai munka és a home...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái