OTP fiók
Bank

Furcsa sms-t küldött az OTP - A bank szerint keveseket érintett

Portfolio
Olvasónk egy szokatlan sms-t kapott az OTP-től, amiben a jelzáloghitele törlesztőrészletének megfizetésére szólította fel a bank, úgy, hogy ez az összeg már korábban levonásra került a számlájáról. A megkérdezett banki ügyintéző szerint az üzenetet egy rendszerhiba miatt minden hiteles megkapta. Annak próbáltunk utánajárni, hogy hány ügyfelet érint a hiba és mi állhatott a háttérben.

Furcsa sms érkezett a banktól

A jelzáloghitel törlesztését minden hónap 1-jén vonják le, de olvasónk tegnap, hónap közepén, egy olyan sms-t kapott az OTP-től, amiben arra szólítja fel a bank, hogy mihamarabb törlessze a hátralékát, ami kb. 32 ezer forint. Olvasónk nem értette, miért kaphatott ilyet, mikor egyrészt a számlatörténete alapján levonták a teljes törlesztőrészletet a számlájáról, amin akkor is volt pénz, amikor az sms-t kapta, és a havi törlesztőrészlete is lényegesen magasabb ennél az összegnél. Miután olvasónk ellátogatott egy bankfiókba, hogy utánajárjon a felszólításnak, az ügyintézőtől azt a választ kapta, hogy egy rendszerhiba miatt az üzenet minden hitelesnek kiment.

Felkerestük az OTP-t, hogy megtudjuk mennyire kiterjedt kört érinthetett a hibás sms kiküldése, és hogy pontosak voltak-e az ügyintéző információi. A következő kérdéseket tettük fel a bank kommunikációs osztályának:

  • A bank meg tudja-e erősíteni, hogy tévedésből ment ki az sms az ügyfeleknek? 
  • Mindenkinek ugyanaz ment-e ki? Mennyi ügyfélnek ment ki? 
  • Van-e teendője az ügyfeleknek, tervezik-e őket értesíteni a hibás sms-ről? 
  • Köze van-e ennek a hétfői rendszerhibához
  • Ki állja az sms díját ilyen esetben?

A kommunikációs osztálytól a következő választ kaptuk:

A jelzáloghitel-tartozással kapcsolatos 2021. 11. 17-ei SMS-ünk technikai okokból téves információt tartalmazott. Az esetleges kellemetlenségért elnézést kérünk.

Így sajnos nem tudtuk meg, hogy minden hiteles érintett volt-e és azt sem, hogy köze van-e az sms-nek a hétfői rendszerhibához, pedig ha valóban tömeges problémáról van szó, ahogy az ügyintéző jelezte, a banknak is érdekében állna erről tájékoztatni az ügyfeleket, megspórolva ezzel rengeteg felesleges munkát és utánajárást.

Mindenesetre, aki hasonló váratlan sms-t kapott a hiteltörlesztőjével kapcsolatban, az vélhetően csak tévedésből kapta, félretájékoztatták. Mindenképpen érdemes viszont ellenőrizni a számlatörténetet, hogy levonták-e a rendben az éppen esedékes törlesztőrészletet a számláról, illetve előfordulhatott-e, hogy hátraléka keletkezett.

Frissítés: A cikk megjelenése után az OTP pontosította a nekünk adott válaszát.

Ügyfeleink kevesebb, mint 1 %-a kapott technikai okokból téves információt tartalmazó SMS-t. Az ügyfeleknek nincs teendője, természetesen a téves információt tartalmazó üzenet díját az OTP Bank viseli. Nincs tudomásunk arról, hogy az eset összefüggésben állna a hétfői technikai problémával.

omikron koronavírus tüskefehérje
kórház koronavírus covid-19
electric car
bear_1
richard-moore-mi6-kulfoldi-hirszerzes-kem-egyesult-kiralysag
vlagyimir-putyin-oroszorszag-joe-biden-amerikai-egyesult-allamok-elnok
mobiltelefon telefon
talib-harcos-afganisztan-kabul

Holdblog Fejlődő országok

Az amerikai részvénypiac meneteléséről naponta értesülhet az olvasó, ha máshogy nem is, de egyedi részvénysztorik...

Ingyenes online előadás
Könnyebb, mint gondolnád.
Online előadás
Hosszú távú befektetési módszerek, portfólióépítés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
hitelszerződés jelzáloghitel bank bubor kamat