Előfizetői tartalom

Szép nyereséget hozott megint az MKB Bank

Portfolio
A hozamkörnyezet emelkedése, az értékvesztések visszaírása és az üzleti állományok bővülése is jót tett az MKB Bank harmadik negyedéves eredményének. A hitelintézet az egy évvel korábbinál 7%-kal magasabb, 16,3 milliárd forintos adózott nyereséggel zárta ezt a három hónapot, így idén már 54,5 milliárd forintos nyereségnél jár, ami tőkearányosan kimagasló, 32%-os évesített megtérülést jelent. A Budapest Bank 2022 márciusában várható beolvadásával rá se fogunk majd ismerni a bank számaira.

Bár 2019 júniusa óta jelen van a tőzsdén, mind a mai napig nem kereskedtek az MKB Bank részvényeivel a tőzsdén. A részvénypiaci jelenlét arra mindenesetre jó, hogy részletesen megismerjük a társaság számait. A ma 9 órakor közzétett gyorsjelentés azt mutatja, hogy a harmadik negyedévben a korrigált kamateredmény 39,5%-kal múlta felül az egy évvel korábbit, ami a hitelállomány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés