Előfizetői tartalom

Megállítja a kormány a hitelkamatok emelkedését! Mit jelent pontosan a bejelentés?

Portfolio
Új védelmi vonalat nyit meg a kormány az infláció ellen: októberi szinten rögzíti a már felvett jelzálogfedezetű hitelek kamatait - jelentette be Orbán Viktor. Az intézkedés január elején lép hatályba, és 2022 közepéig tart, így a februári törlesztőrészletek már alacsonyabbak lesznek, mint a korábbiak - közölte a miniszterelnök. Úgy tudjuk, a kormány 30 milliárd forintos banki veszteséggel számol, ennyi maradhat a családoknál, de a törlesztőrészlet-csökkenés helyett sokak esetében inkább a törlesztőrészlet-emelkedés elmaradásáról beszélhetünk.

Úgy tudjuk, a bejelentés az alábbiakat jelenti: mindazon jelzálogfedezetű hitelek esetében, amelyeknek a 2021. október 27-étől a 2022. június 30-ág tartó időszakra esik a kamatfordulónapja - ide a fenálló jelzáloghitelek több mint egyharmada tartozik - a február elejétől június végéig tartó időszakban nem a szerződés szerinti, hanem legfeljebb a 2021. október 27-én...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái