Előfizetői tartalom

Mit művel a magyar lakáspiac? EU-s figyelmeztetést kapott Magyarország

Öt európai országot, köztük Magyarországot részesítette figyelmeztetésben pénteken a 2008-as pénzügyi válság után felállított Európai Rendszerkockázati Testület (ESRB). Az intézmény a túlárazottság jeleit látja a magyar lakáspiacon, az árnövekedést emelkedettnek, a jelzáloghitelezés növekedését és a háztartások eladósodását pedig magasnak nevezi.

Az európai intézmények is felfigyeltek a magyar lakáspiac egyensúlytalanságára, ezt jelzi az alig egy évtizede működő makroprudenciális (vagyis a piacok egészének stabilitása felett őrködő) felügyeleti szerv, az ESRB pénteken délután 3-kor kiadott figyelmeztetése. Öt ország (Bulgária, Horvátország, Magyarország, Liechtenstein és Szlovákia) illetékes miniszterének küldött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés