FONTOS Az utolsó pillanatban kapta össze magát a NATO – Fordulat jöhet a háborúban?
 
Előfizetői tartalom

Példátlan roham indult a CSOK-ért, lépéskényszerbe kerülhet a kormány

40 ezer család 127 milliárd forintnyi CSOK-ot vett igénybe 2021-ben, mindkét szám új csúcsot jelent – tudta meg a Portfolio. Az értékesített lakások 20%-a kelt el a támogatás segítségével, és az új lakáshitelek 13%-a volt kamattámogatott CSOK-hitel. Az évek óta változatlan összegű támogatás már csak feleakkora arányban járul hozzá egy átlagos lakás megvásárlásához, mint 2016-ban, így a választások után a CSOK összegének aktualizálása is esedékessé válhat.

Azt már két hete tudni lehet,  hogy 2021 a lakáshitelek éve volt, hiszen mintegy 1300 milliárd forintot vett fel a lakosság, ami 40%-kal több az egy évvel korábbinál. Azt pedig másfél hónapja tudjuk, hogy a járvány előtti szintnek megfelelő, mintegy 151 ezer lakás cserélt gazdát tavaly Magyarországon, 15%-kal több, mint egy évvel korábban. Mindebből arra következtetünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés