Előfizetői tartalom

Döntöttek: a legdurvább szankcióval csapnak le Oroszországra a nyugati országok

Portfolio
Az Európai Unió tagállamai, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Kanada szombat éjszaka megállapodtak arról, hogy több orosz bankot is elzárnak a SWIFT nemzetközi fizetési rendszertől. Egyúttal az orosz jegybank devizatartalékkal kapcsolatos tranzakcióit is korlátozzák. Ezzel a nyugati hatalmak meghozták a szakértők szerint legsúlyosabbnak tekinthető gazdasági-pénzügyi szankciót, ami a szövetségbe összeállt országok gazdaságainak is fájni fog.

A lépés célja, hogy elzárja ezeket az intézményeket a nemzetközi pénzügyi források áramlásától, és ez jelentősen korlátozza globális működésüket - mondta a német kormány szóvivője a BBC szerint. Oroszország teljes kereskedelme és ezen belül olaj- és gázexportja a SWIFT-rendszerre támaszkodik. A BBC azt is megjegyzi ugyanakkor, hogy a nemzetközi konszenzussal bíró...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés