Christine Lagarde ekb elnok
Bank

EKB elnök: a kriptopénzek "semmit nem érnek"

Portfolio
Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke szerint a kriptopénzek "a semmin alapulnak", és szabályozásra szorulnak, hogy az emberek ne veszélyzetessék a megtakarításaikat további spekulációkkal.

Lagarde a holland televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy aggódik azok miatt az emberek miatt, "akik nem értik a kockázatokat, akik mindent elveszítenek, és akik szörnyen csalódottak lesznek". Lagarde szerint éppen ezért a kriptopiacot mindenképp szabályozni kell.

A bitcoin és az ether digitális valuták 50%-kal estek a tavalyi csúcshoz képest. Ugyanakkor a szabályozók egyre szigorúbb ellenőrzések alá vetik az eszközosztályt, mert aggódnak, hogy veszélyt jelentenek a pénzügyi rendszerre.

elmondta, hogy szkeptikus a kriptopénzek értékével kapcsolatban, és szembeállította azt az EKB digitális eurójával - amely a következő négy évben valósulhat meg. "Az én nagyon szerény értékelésem, hogy semmit sem ér, a semmin alapul, nincs olyan mögöttes eszköz, amely biztonsági horgonyként szolgálna" - mondta. " Amikor a központi banki digitális pénz, a digitális euró megjelenik, garantálni fogom, hogy a központi bank mögötte fog állni, és úgy gondolom, hogy emiatt óriási mértékben különbözik ezektől a dolgoktól (utalva kriptopénzekre)" - mondta Lagarde. Lagarde elmondta, hogy ő maga nem tart kriptoeszközöket, mert "az alapján cselekszik, amit prédikál". De "nagyon figyelmesen" követi őket, mivel az egyik fia a tanácsa ellenére befektetett.

Más EKB-tisztviselők szintén kifejezték már az aggodalmukat. Az egyikük Fabio Panetta, az Igazgatóság tagja, aki áprilisban azt mondta, hogy a kriptopénzek "új vadnyugatot teremtenek", és párhuzamot vont a 2008-as jelzáloghitel-válsággal is.

(Bloomberg)

Címlapkép forrása: Getty Images

bull bear tőzsde
Marija Zaharova
repülőgép
fed épület fed fed fed fed fed
Díjmentes online előadás
Hogyan csináld a gyakorlatban?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
deutsche bank frankfurt getty stock