Előfizetői tartalom

Annyi bankfiók, ahány okoseszköz - már a nagyok sarkában a Gránit Bank

Portfolio
Az eddigi legsikeresebb évét zárta 2021-ben a Gránit Bank közel 700 milliárd forint mérlegfőösszeggel, 4,5 milliárd forintos adózás előtti eredménnyel. Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató a bank mai közgyűlése apropóján nyilatkozott nekünk egyebek mellett Tiborcz István tulajdonosi szerepvállalásáról, a Zöld Otthon Program tanulságairól és a társaság piacvezető innovációiról is. Véleménye szerint az emelkedő kamatok a hitelkeresletet csökkentik, ezt a hatást azonban célzott központi programok mérsékelhetik.

Mi az az öt legfontosabb számadat, amellyel összefoglalná a Gránit Bank tavalyi teljesítményét? Kiváló évet zártunk: a bank tőkearányos profitja 2021-ben 15,4 százalék volt, vagyis mintegy 4 százalékponttal magasabb a bankszektor átlagánál. A mérlegfőösszeg a bankszektorénál szintén nagyobb ütemben, majdnem 20 százalékkal, közel 700 milliárd forintra emelkedett. A lakossági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés