Előfizetői tartalom

Privatizálják a válság alatt megmentett ír nagybankot

Portfolio
Újra magántulajdonban van a Bank of Ireland, miután az ír kormány az összes részvényét eladta. Az állam még a 2008-as válság után segített ki három pénzintézetet több milliárd euróval, ezzel enyhítve a krízis következményeit. Így a BoI lett az első, ami ki tudott kerülni az állami tulajdon alól. Két másik intézet - az AIB és a PTSB - még 63,5, illetve 75 százalékban az ír állam tulajdona, de hamarosan ez is változni fog - írja a Financial Times.

Tizenhárom évvel azután, hogy az ír kormány milliárdokat öntött az egyik legnagyobb pénzintézetbe, a 2008-as válság után megmentett három intézmény közül elsőként a Bank of Ireland újra teljesen magánkézbe került. Az ír bank mérföldkőnek nevezte a lépést, Paschal Donohoe ír pénzügyminiszter pedig örül annak, hogy az adófizetők pénzét mostantól hatékonyabban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés