Előfizetői tartalom

Egyre hosszabb fizetési határidőre van szükségük a cégeknek – Vihar előtti csend?

Portfolio
A pandémia és a hiteltörlesztési moratórium után új kihívások elé néz a vállalati kintlévőség-kezelési szektor - a háborús kockázatok, a romló gazdasági helyzet és az energiapiaci válság kezelésére ismét innovatív megoldások alkalmazására lesz szükség. Ugyanakkor az általános moratórium kivezetése nem okozott drámai helyzetet és a portfólióminőség historikusan is kedvező, például a 2008-as válsághoz képest- derült ki a Portfolio Követeléskezelési trendek 2022 konferenciáján. Azonban több jel is utal arra, hogy ez az időszak egy vihar előtti csend lehet.

Magyarországon a leghosszabb a hitelmoratórium az unióban, máshol előbb kivezették, de azt láttuk, hogy nem alakult ki dráma, igaz, kedvezőbb környezetben léptek - mondta a konferencia nyitóelőadásában Nagy Tamás, a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi rendszer elemzése igazgatóság igazgatója. A moratórium tekintetében Nagy elmondta, hogy a bevezetéskor a lakosság nagy része részt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái