FONTOS Megcsapott minket a hitelválság szele, évezredes gödör szélére lökte a lakáshiteleket
 
Előfizetői tartalom

Európát is meghódítaná a facebookos fizetés, mutatjuk, mit tud a Meta Pay

Portfolio
A Metapay hazai alapítású tanácsadócég egy hétvégén megjelent közleményben adta hírül, hogy megválik eddigi márkanevétől és a metapay.eu domainjétől. A névváltoztatás okát nem indokolták ugyan, de egy nyilvános adatbázis alapján az új tulajdonos a dublini székhelyű Meta Platforms Ireland, a Meta írországi leányvállalata lett. A közösségi média óriás szeptember végén jelentette be, hogy fizetési szolgáltatását, a Meta Pay-t Európában is elindítja. A szolgáltatás szűkített funkciókészlettel már eddig is működött itthon, most pedig várhatóan bővíteni fognak. Ennek kapcsán cikkünkben utánajártunk, mit tud az Egyesült Államokban már régóta elérhető Meta Pay digitális tárca.

Hasonló témákról lesz szó a Portfolio október 6-ai Banking Technology konferenciáján. Regisztráció Itt.

A metaverzum digitális tárcájának szánják

A közösségi média óriás ígéretet tett arra, hogy a fizetési megoldásait fokozatosan, egyre több országra ki fogja terjeszteni, az itt bemutatott szolgáltatások nagy része azonban egyelőre csak az Egyesült Államokban indult el. Egyes funkciók már Európában is elérhetők, a Meta szeptemberi közleménye alapján pedig arra számíthatunk, hogy hamarosan itthon is bővülni fog a bigtech által kínált a fizetési megoldások tárháza.

A Meta először 2016-ben engedélyezte a Messengeren belüli P2P (peer-to-peer) fizetést az Egyesült Államokban és Kanadában. A Facebook később Európán belül az Egyesült Királyságban és Franciaországban is bevezette a szolgáltatást, de 2019-ben váratlanul kivonult ezekből az országokból. 2021 májusában viszont elindult Brazíliában a Whatsapp Pay, így az ottani felhasználók akár naponta 1000 brazil realt (~ 55 000 Ft) küldhetnek egymásnak az alkalmazáson keresztül.

Az Instagram Shopping a népszerű fotómegosztó applikációt gyakorlatilag egy e-kereskedelmi funkcióval látta el. A beépített checkout funkcióval a felhasználó fizetés esetén sem kerül átirányításra egy másik oldalra és applikáción belül folytathatja a vásárlást. Az Instagram Shopping ugyan Magyarországon is működik, de a beágyazott fizetés egyelőre csak az egyesült államokbeli vállalkozások és vásárlóik számára érhető el.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés