Előfizetői tartalom

Hatalmas hullámvasút a Credit Suisse-nél, komolyan aggódnak a részvényesek

Portfolio
A romló piaci környezetben egyre rosszabbak a Credit Suisse kilátásai arra, hogy sikeres eszközeladásokkal, a részvényesek számára költséghatékony módon hajtsa végre szerkezet-átalakítását, többek között a befektetési banki üzletág esetleges felszámolásával. A nehézségek miatt még a bank csődkockázata is megugrott, a bank árfolyama tegnap 12%-ot zuhant, de aztán jórészt ledolgozták hátrányukat a papírok, végül 0,9%-os mínuszban zárták a hétfői kereskedést.

A befektetők látni akarják, hogy a bank miből fogja kifizetni a tervezett szerkezet-átalakítást, mindehhez a Deutsche Bank és a Morgan Stanley korábbi esete historikus összehasonlítási lehetőséget kínál – írja a Bloomberg.   "Ez nem 2008" - mondta a hírügynökségnek Andrew Coombs, a Citigroup Inc. munkatársa. A svájci bank mostani helyzete sokkal inkább hasonlít a Deutsche...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés