Előfizetői tartalom

ESG Magyarországon: mire készülnek a bankok a fenntarthatóság területén?

Portfolio
Felálltak a fenntarthatósággal foglalkozó szervezeti egységek a bankoknál, megkezdődött a karbonlábnyom és a környezeti terhelés átfogó csökkentése, elkészültek az első jelentések a zöld törekvésekről és azok megvalósításáról. De hogy alakítja át magát a banki finanszírozást az ESG? Mennyire változnak meg a hitelezési folyamatok és sztenderdek? Lehet-e kontraproduktív bizonyos projektek kizárása? Hogy lehet a finanszírozáson keresztül kizöldíteni a gazdaságot? Erről volt szó Future of Finance konferenciánk 2/A szekciójában.

Szege György, a Magyar Bankholding ESG és Fenntarthatóság vezetője előadásában bemutatott egy kutatást, melyben 1200 vállalatvezetőt kérdeztek meg 113 országban az ESG témáról. A kutatás eredményei szerint a vállalatvezetők 81 százaléka már dolgozik ESG termékeken, 49 százaléka már olyan partnereket keres, akikkel közösen tudják csökkenteni a károsanyag kibocsátásukat...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái