Előfizetői tartalom

Íme a friss számok a leggazdagabb magyarok vagyonáról, nyugtalanság van a levegőben

Továbbra is borúlátóak a privátbanki vagyonra ható kockázatok kapcsán a hazai privátbanki szolgáltatók. A Portfolio friss privátbanki felmérésében a szolgáltatók a tőkepiaci környezet, a magyar gazdaság helyzete és a forint árfolyama miatt is aggódnak. Mindettől függetlenül az elmúlt negyedévben nőni tudott a privátbanki szolgáltatóknál kezelt vagyon, ennek üteme még az ügyfélszámlákét is meghaladta, átlépve a 8000 milliárd forintos küszöbön. A legnagyobb vagyont továbbra is az OTP Private Banking kezeli, de az elmúlt negyedévben a vagyoni- és ügyfélszámla adatokat nézve is a Bank Gutmann ment a legnagyobbat.

8000 milliárd forint felett a privátbanki vagyon Egyértelműen rányomták bélyegüket a volatilis piaci környezet, a recessziós félelmek és a geopolitikai konfliktusok a hazai privátbanki szolgáltatóknál kezelt vagyonokra is, jó hír viszont, hogy a második negyedév után a harmadik negyedévben is sikerült kisebb növekedést felmutatni: a június végi 7930 milliárd forint körüli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés