Előfizetői tartalom

Borúlátóak a magyarok: nem lesz miből költeni, visszaesik az életszínvonal

Portfolio
Szeptemberben a lakosság kétharmada számított fogyasztásának stagnálására vagy csökkenésére, megtakarítási képességeinek romlására, valamint háromnegyedük hitelfelvételi lehetőségeik szűkülésére. Az eredmények látványosan rosszabbak, mint az első félévben mért értékek – derül ki a Scale Research friss kutatásának eredményeiből.

Kevesebb költés, kevesebb megtakarítás 2022 szeptemberében a lakosság fogyasztással és megtakarításokkal kapcsolatos várakozásai tovább romlottak a júniusi alacsony szinthez képest. A Bankindex kutatása 2020. I féléve óta folyamatosan és azonos módszertannal vizsgálja azt, hogy a hazai 18-69 éves lakosság hogyan ítéli meg anyagi helyzetének várható változását, a hitelfelvételi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés