Előfizetői tartalom

Mi lesz a magyar cégekkel? Az OTP Bank a legrosszabbra is felkészül

Nincsenek tankönyvi megoldások az előttünk álló bizonytalan gazdasági helyzetre, a magasabb adrenalinszint és a veszélyhelyzeti üzemmód új innovációkat teremt a bank és a vállalati ügyfelek kapcsolatában – mondják az OTP Bank szakértői. A vállalati hitelezés és a hitelportfólió kilátásai mellett a kkv-k új kamatstopjáról is kérdeztük Szabó Istvánt, a Vállalati és Agrár Igazgatóság ügyvezető igazgatóját és Gáldi Györgyöt, a bank Hitelengedélyezési Igazgatóságának ügyvezető igazgatóját.

Rengeteg kockázattal néz szembe a vállalati finanszírozás, a három legfontosabb talán a kamatkörnyezet emelkedése (amely visszaveti a hitelezést), az energiaválság (amely miatt romolhat a hitelportfólió minősége) és a kamatstop legújabb kiterjesztése a kkv-hitelekre (amely rontja a banki jövedelmezőséget). Melyiket tekintik most a legnagyobb kihívásnak az OTP Banknál? Gáldi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés