Előfizetői tartalom

Kibújt a szög a zsákból: fintech óriássá és szuperappá tenné Elon Musk a Twittert

Elon Musk a múlt héten találkozóra hívta a Twitter vezetőit, és felvázolta nekik a terveit a közösségi platform fintech-ké alakítására vonatkozóan. A The Verge által megszerzett hangfelvétel szerint Musk nagy értéket láthat a Twitter közel 400 milliós felhasználói bázisában, amely megfelelő alapot jelenthet egy jövedelmező fintech szolgáltatás kiépítéséhez. Musk először a platformon belüli szabad pénzküldést valósítaná meg, majd a hitelezéssel bővítené a kínálatot. Az elhangzottak alapján a Tesla-vezér végső célja viszont egy, a mindennapokat megkönnyítő szuperalkalmazás létrehozása lenne.

Bizalmi deficit

Fordulatokban gazdag, hónapokig tartó huzavona után Elon Musk végül 44 milliárd dollárért megvásárolta a Twittert, ígéretet tett arra, hogy megakadályozza, hogy a Twitter a gyűlölet és a megosztottság platformja legyen, valamint azt is megígérte, hogy legyőzik a Twitteren elszaporodó spamrobotokat. A vállalatnál az egyik első dolga volt múlt héten, hogy eltávolította a cégtől a korábbi felsővezetőket, és létszámleépítést hirdetett meg.

Musk egy felforgató ötlettel is előállt a Twitter üzleti működését illetően: fizetőssé tenné az úgynevezett ellenőrzött fiókokat. A milliárdos szerint az ár bevezetése az egyetlen módja annak, hogy legyőzzék a trollokat és a botokat a platformon, és a Twitter nem támaszkodhat teljes mértékben az oldalon hirdetőkre, hogy fedezze költségeit.

Múlt csütörtökön azonban, egy hétig tartó káosz után, a Twitter visszavonta a 8 dolláros előfizetési lehetőséget, hiszen pont az ellenkező hatást váltotta ki, mint amit akartak: az oldalt ellepték a trollok és a spambotok, amelyek kormányzati szereplőknek és hírességeknek adták ki magukat. A Twitter ezt követően átmenetileg leállította a szolgáltatást, amiről Elon Musk azt mondta, legközelebb november 29-én indulhat újra.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés