Előfizetői tartalom

EIB: optimisták a régióban működő bankok

Portfolio
A romló gazdasági kilátások ellenére a közép-, kelet- és délkelet-európai bankok összességében a hitelkereslet további növekedésére számítanak, a jövedelmezőség pedig továbbra is magasabb lehet a közép-, kelet- és délkelet-európai leánybankoknál, mint a teljes bankcsoportnál – közölte felmérése eredményét az Európai Beruházási Bank (EIB).

Az Európai Beruházási Bank közzétette a banki hitelezési felmérését, amelynek középpontjában Közép-, Kelet- és Délkelet-Európa (CESEE) áll. A felmérés a 2022 szeptemberében gyűjtött adatokat vizsgálja, és felvázolja a következő hat hónap várható alakulását a hitelkereslet, a kínálati feltételek és a hitelminőség tekintetében. A likviditási hitelek iránti megnövekedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés