Előfizetői tartalom

Mi lesz a magyar bankokkal 2023-ban? - Elmondták nekünk a bankvezérek

A kétszámjegyű infláció, a drasztikusan emelkedő kamatok és állami terhek, a felgyorsuló zöld átállás, a dübörgő vállalati hitelprogramok és a visszaeső lakossági hitelezés éve volt 2022 a magyar bankszektorban, de vajon miről fog szólni 2023? A Portfolio ezúttal is megkérte a legnagyobb hazai bankcsoportok vezetőit, hogy értékeljék a mögöttünk hagyott évet és adjanak előrejelzést 2023-ra. Alábbi kérdéseinkre válaszoltak: 1. Hogy értékeli 2022-t saját bankja és a bankszektor szempontjából? 2. Mit tekint saját bankja és a szektor előtt álló legnagyobb kihívásnak 2023-ra? 3. Mely termékek, szolgáltatások és innovációk területén hozhat növekedést, előrelépést 2023 saját bankjánál, illetve a bankszektorban?

Wolf László vezérigazgató-helyettes, OTP Bank 1. Az Eötvös Cirkusz előadásának immár klasszikus, „van másik” részlete jut először eszembe. Az intenzív Covid-járvány utáni is sorban érkeztek a kihívások 2022-ben, a folyamatosan emelkedő infláció és gazdasági kihívások, majd februárban az ukrán-orosz háború, az energiahelyzet éleződése, az újabb extra adók, kamatstop...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés