Előfizetői tartalom

Nesze neked, rezsiválság: történelmi pillanatok a „BAR-listán”

Palkó István
Vágtató infláció ide, energiaválság oda, semmi nem látszódik egyelőre a magyarok anyagi helyzetének romlásából a korábban BAR-listának, ma KHR-nek hívott központi hitelinformációs rendszer decemberi számain, mint ahogy a szeptemberi banki nemteljesítési statisztikákon sem. Sőt: utoljára 2008-ban, a pénzügyi válság legelején tartottak számon olyan kevés mulasztást a lakossági KHR-ben, mint 2022 legvégén. A bankok lakossági hiteleinek mindössze 1,5%-a számít 90 napon túl késedelmesnek, idén azonban nagyon nehéz lesz elkerülni a helyzet romlását.

Egyelőre nincs baj Közzétette a BISZ Zrt. a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) december végi adatait. Örvendetes hír, hogy ezek ugyanazt látszanak megerősíteni, amit a bankszektor szeptember végi adatai: egyelőre nincs romlás a lakossági mulasztásokban, amelyek statisztikái jórészt a hitelkésedelmeket tartalmazzák. Az élő, vagyis nem rendezett mulasztások száma 680...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái