Előfizetői tartalom

Jön az OTP nagy napja - Mire számíthatunk?

Egyre nagyobbra nő az OTP Csoport, amiben a felvásárlások is sokat segítenek, így a bevételek és a korrigált profit is rekordközeli szintekre emelkedik, csak hát számtalan egyszeri tétel és újra emelkedő céltartalékolás tartja nyomás alatt a bank eredményét, ezek a trendek látszanak a várakozások szerint a tavalyi negyedik negyedéves számokon is. Pénteken hajnalban teszi közzé az OTP a legfrissebb gyorsjelentését, amiben az egy évvel korábbihoz képest ötödével emelkedő negyedéves bevételről, de hatodával visszaeső profitról számolhat be.

A bakcsoport bevételei most már tartósan 400 milliárd forint felett alakulnak negyedévenként, ehhez az organikus növekedés mellett kellett a sok megvett bank, amiknek az eredménye egymás után épül be az OTP kimutatásaiba. A tavalyi negyedik negyedévre az elemzők 443 milliárd forintot várnak, ami több mint ötödével magasabb, mint egy évvel korábban. És a bevételekben még nincs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés