Előfizetői tartalom

30 százalékos pluszban nyitott a Credit Suisse, emelkednek az európai bankok

Portfolio
Azt követően, hogy tegnap történelmi mélypontra zuhant a Credit Suisse árfolyama, ma reggel 30 százalékos pluszba ugrott a papír a hírre, miszerint a svájci jegybank mentőövet dob a cégnek, aminek keretein belül fel is vesz egy jelentős hitelt a bank. A svájci bankkal kapcsolatos hírre az európai bankpapírok is emelkednek, kivéve az OTP-t, amely még a tegnapi részvénypiaci lejtmenetet reagálja le.

A Credit Suisse svájci nagybank csütörtökön közölte, hogy 54 milliárd dolláros hitelt vesz fel a svájci központi banktól a likviditás és a befektetői bizalom megerősítése érdekében. Tegnap este számoltunk be arról, hogy a svájci hatóságok a 167 éves bankkal tárgyalnak, miként tudják megsegíteni a pénzintézetet, miután legnagyobb részvényese, a Saudi National Bank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés