Előfizetői tartalom

Túl vagyunk a legrosszabbon? – Megszólaltak a magyar bankvezérek

Portfolio
A magyar bankokat nem érintette a külföldi mini bankválság, a szektor rendkívül stabil, a hitelgyárat nem kell az átmeneti visszaesés miatt leépíteni, és minden bank készen áll arra, hogy ismét aktívan hitelezze a gazdaságot – derült ki a Portfolio mai Hitelezés 2023 konferenciájának bankvezéri kerekasztal-beszélgetéséből. A legnagyobb kérdés idén az, milyen ütemben csökken elfogadható szintre az infláció, ennek óriási szerepe lehet a banki kamatbevételek, a kamatstop és az extraprofitadó sorsát illetően is.

Milyen most a bankszektor és a hitelpiac helyzete? Egerszegi Ádám (MBH Bank) szerint ami időt és energiát az MBH Bank eddig a fúzióba fektetett, azt ezután az üzleti tevékenységbe és az üzletfejlesztésbe tudja beforgatni, így abszolút optimistán tekintenek a jövőbe. A hitelpiac elérhette a ciklus alját, az év második felében már felfelé irányuló trendre számítanak. Zolnai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés