Erste bank logo
Bank

Garanciamegállapodást írt alá az Erste az Európai Beruházási Alappal

Portfolio
Az Európai Beruházási Alap uniós garanciáról szóló megállapodást írt alá az Erste Csoporttal a társadalmi célú vállalkozások finanszírozása érdekében – közölték.

Az InvestEU program Szociális Beruházási és Készségfejlesztési szakpolitikai keretének támogatásával az Európai Beruházási Alap

53 millió eurós garanciamegállapodást írt alá az Erste Csoporttal, amely várhatóan több mint 66 millió eurót biztosít az Ausztriában, Csehországban, Magyarországon, Romániában és Szlovákiában működő társadalmi célú vállalkozók számára.

A tranzakció nyomán több mint 500 olyan, társadalmi célú vállalkozás kap segítséget, melyek sokszor nehezen jutnak hitelhez. A forrás révén mintegy 1750 munkahely jöhet létre.

A megállapodás lehetővé teszi, hogy az Erste Csoport kedvezőbb finanszírozási feltételeket kínáljon a társadalmi célú vállalkozások számára. Az érintett társaságok speciális kapacitásnövelési és kapcsolatépítési lehetőségeket is kapnak. Mindezen kezdeményezések célja a társadalmi célú vállalkozások megerősítése, és az általuk gyakorolt pozitív hatás erősítése.

Az Erste Csoport Social Banking programjának köszönhetően eddig több mint ezer társadalmi célú vállalkozás kapott hitelt a programon keresztül, így 2016 és 2021 között 16 242 munkahelyet őriztek meg vagy hoztak létre. Az Erste Csoport részt vett az EU Foglalkoztatási és Társadalmi Innovációs (EaSI) programjában is. A finanszírozási program a magas színvonalú és fenntartható foglalkoztatást segítette elő 2014 és 2021 között.

Az InvestEU keretében létrejött új megállapodás révén az Erste Csoport tovább folytathatja ezt a tevékenységét. Négy osztrák takarékpénztár részvételének köszönhetően a garanciaprogramban az Erste Csoport képes lesz a társadalmi célú vállalkozások támogatását Kelet-Ausztriában elősegíteni azon cégek számára, amelyekre az EaSI program ernyője korábban nem terjedt ki. A tranzakció várhatóan erősen pozitív hatással lesz a kelet-közép-európai régió különböző fejlettségi szinten álló szociális szférájára is, amelynek óriási előnyt jelent egy célzott eszköz. Ennek érdekében az Erste Csoport a régió összes leánybankjának részvételére számít – közölték.

Címlapkép: Getty Images

ukrán katonák árnyék
recesszió dollár usa
otp bankfiók belső és külső képek, logók
belgorod stock
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Sales manager

Sales manager
2023. június 7.
Portfolio Property X 2023
2023. június 8.
Portfolio Balaton Business Forum 2023
2023. június 6.
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
2023. szeptember 12.
Sustainable World 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
otp bankfiók belső és külső képek, logók