Előfizetői tartalom

Összeomlás a lakáshiteleknél, drámai fejlemények a bankbetéteknél

Nem tévedés: 73%-kal kevesebb lakáshitelt vett fel a magyar lakosság áprilisban, mint egy évvel korábban. Biztató hír azért, hogy a lakáspiac most már valamelyest élénkülni látszik. A személyi kölcsönöknél 11%-os visszaesést látunk, miközben a betétek most már nemcsak a lakosságnál, hanem a vállalatoknál is apadnak, a háztartások esetében egy év alatt 7,5%-kal. A legnagyobb furcsaság az, hogy a Baross Gábor hitelprogram ellenére a vállalatok most már három egymást követő hónapon keresztül nettó hiteltörlesztők voltak, mintha a program szerződéskötései még nem jelentek volna meg a statisztikákban.

Pénteken reggel tette közzé az MNB a magyar bankszektor áprilisi hitel- és betéti statisztikáit. Ami a lakossági hitelezést illeti, márciushoz képest még csökkentek is az új kihelyezések, az előző év azonos időszakához képest pedig 52,5%-os volt a visszaesés. Ezen belül a lakáshitelek 38,8 milliárdos új szerződési összege 73%-os, a személyi kölcsönök 38,9 milliárdja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés