Előfizetői tartalom

Jön az OTP nagy napja - Erre a 3 dologra érdemes most figyelni

Nagy Viktor
Csütörtök hajnalban teszi közzé az OTP a második negyedéves számait, a negyedéves profitot az elemzői várakozások alapján bőven ki lehet majd tenni az ablakba. Van azonban néhány extra tényező, amire érdemes figyelni.

Ha helyesek az elemzői várakozások, az OTP olyan profitot érhetett el a második negyedévben, aminek korábban a közelében sem járt. Az nem kérdés, hogy a korábbi rekordnál, a 2008 harmadik negyedéves profitnál jóval nagyobb adózott eredmény jöhet most, akkor extra tételként az OTP Garancia eladása növelte az eredményt, ahhoz képest több mint 60 százalékkal magasabb lehet a profit, de még az idei első negyedéves rekorderedményhez képest is 42 százalékkal nagyobb eredményről számolhat be csütörtök hajnalban az OTP.

Csak hogy perspektívába helyezzük:

a közel 278 milliárd forintos negyedéves profit akkora, hogy 2017-ig nem volt olyan év, amikor egész évben ekkora eredményt ért volna el a bankcsoport, sőt, azóta is volt olyan év, 2020, amikor az egész éves profit alacsonyabb volt, mint a mostani második negyedéves.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái