Előfizetői tartalom

Az olasz miniszter megvédte a pusztító különadót

Portfolio
Olaszország gazdasági minisztere, Giancarlo Giorgetti vasárnap az Ambrosetti gazdasági fórumon a széles körű kritikák ellenére megvédte az ország új banki nyereségadóját. Az ellentmondásos adót, amely egyszeri 40%-os terhet vet ki a bankok nyereségére, a múlt hónapban vezette be a kormány meglepetésszerű lépéseként. Giorgetti visszautasította azokat az állításokat, amelyek szerint az adó igazságtalan. Ugyanakkor teljes felelősséget vállalt a bejelentést övező kommunikációs hibákért.

Giancarlo Giorgetti, Olaszország gazdasági minisztere megvédte az ország új banki nyereségadóját, és kijelentette, hogy bár lehetne finomítani rajta, nem igazságtalan. Az Ambrosetti gazdasági fórumon vasárnap tartott beszédében Giorgetti elutasította azokat az állításokat, amelyek szerint az adó igazságtalan. Az olasz kormány a múlt hónapban váratlanul egyszeri 40%-os adót...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés