Előfizetői tartalom

Fontos előírást teljesítettek az európai bankok, de nem mindenki

Portfolio
A vezető euróövezeti bankok többsége teljesítette a válsághelyzetben leírható forráselemként szolgáló különleges, úgynevezett MREL-kötvények kibocsátására vonatkozó 2024. januári célt - közölte az európai Egységes Szanálási Testület. Néhány kereskedelmi banknak azonban még további lépéseket kell tennie annak érdekében, hogy válsághelyzet esetén zökkenőmentesen szanálható legyen.

A közelmúlt bankválságai az Egyesült Államokban és Svájcban aláhúzzák, hogy a bankoknak és a szabályozó hatóságoknak erősíteniük kell a gyorsan kialakuló válságokra való felkészültségüket. A Silicon Valley Bank összeomlása az Egyesült Államokban és a Credit Suisse UBS kényszerű felvásárlása Svájcban élesen emlékeztet erre - állapította meg az Egységes Szanálási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés