Előfizetői tartalom

Kimondták az igazságot a jövőkutatók: nincs víziója a pénzügyi szektornak

Portfolio
Egyre fontosabbá válik a felelősségteljes viselkedés a pénzügyi szektorban, különösen most, a technológiai fejlődés berobbanásával. A Portfolio Future of Finance 2023 konferenciájának nyitóelőadói szerint a jövő nem annyira kiszámíthatatlan, mint azt sokan gondolják, 5-10-15 évre előre pontosan látni lehet a fő trendeket. Rab Árpád szerint ez most a lehetőségek időszaka. Félni nem szabad, mert akkor nincs innováció, nincs előrelépés. A szakember szerint a világ folyamatosan csak reakcióban van, ahelyett, hogy akcióba kezdenénk, nagy pénzügyi víziót hoznánk létre, márpedig szerinte jelenleg nincs ilyen nagy vízió a pénzügyi szektorban.

Fehér Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi docense az előadás elején kifejtette, hogy a technológiai fejlődés megváltoztatja a viselkedést, nemcsak a vállalatokét, hanem a fogyasztókét is. Itt van a fintech, a digitalizáció, a mesterséges intelligencia, a blockchain – a felelősségteljes viselkedés egyre fontosabbá válik a pénzügyi szektorban. Rab Árpád, trendkutató...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés