FONTOS Kísérteties a hasonlóság, éppen 10 éve láttunk ilyet: tényleg nem kell félni a 6% feletti lakáshitelkamatoktól?
 
Előfizetői tartalom

Megszólaltak a bankvezérek: erős üzenetek a Közgazdász-vándorgyűlésen

Portfolio
Annál jobb stressztesztet még senki sem talált ki, mint amin az elmúlt években a magyar bankrendszer keresztülment – hangzott el a Közgazdász-vándorgyűlés bankvezetői kerekasztal-beszélgetésében Egerben. Javul a helyzet a magyar bankrendszerben is, de még sok a bizonytalanság. A beszélgetést Virág Barnabás MNB-alelnök moderálta, a Varga Mihály által ma belengetett bankadóemelésről nem esett szó, annak szándékát a Fidesz-frakció időközben cáfolta is.

Hogy hat a magas kamatszint a hitelpiacokra? Nemzetközileg elérték már a kamatok a csúcsot, a jelzáloghitelezés volumene mára mindenhol, Amerikában és Magyarországon is jelentősen csökkent – értett egyet Simák Pál (CIB) és Wolf László (OTP). Jelasity Radován (Erste Bank) felhívta a figyelmet: ilyen kamatok mellett nem vesznek az emberek lakásokat, a legnagyobb kihívást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés