Előfizetői tartalom

Jó hír érkezett az olasz bankoknak: változik a bankadó, akár meg is úszhatják

Portfolio
Olaszország felülvizsgálja az augusztusban váratlanul bejelentett bankadóra vonatkozó terveit, és a kormányzati dokumentumok szerint felajánlja a lehetőséget a bankoknak, hogy az új adó megfizetése helyett növeljék tartalékpufferüket. A bankok nettó kamatmarzsára kivetendő 40%-os adót emellett a kockázattal súlyozott kitettségek 0,26%-ában maximálják.

Olaszország felülvizsgálja a bankokra kivetett vitatott váratlan adót, és a kormányzati dokumentumok szerint felajánlja, hogy az adó megfizetése helyett inkább növeljék tartalékpufferüket bankok. A lépés a bankszektor, a nemzetközi befektetők és az Európai Központi Bank (EKB) felől érkező kiritikákra reagál a Reuters szerint. Kapcsolódó cikkünk 2023. 09. 07. Futótűzként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés