Előfizetői tartalom

Kijátszotta az oroszokkal szembeni szankciókat Svájc legnagyobb bankja? Nem lehetett kereskedni a részvényeivel

Portfolio
Az UBS részvényeivel egy rövid ideig nem lehetett kereskedni ma, miután a Bloomberg információi szerint a svájci bank - a megszűnt és azóta felvásárolt Credit Suisse-szel együtt - az amerikaiak célkeresztjébe került az orosz szankciók állítólagos kijátszása miatt. A részvények a kereskedés leállítása előtt 7,9%-kal estek, ezért volt szükség az átmeneti szünetre.

A UBS részvényeivel való kereskedését szerdán egy időre fel kellett függeszteni, miután a Bloomberg információi szerint a bankot - a már megszűnt és azóta beolvasztott versenytársával, a Credit Suisse-szel együtt - egyre jobban vizsgálják az amerikai hatóságok az orosz szankciók kijátszásával kapcsolatos vádak miatt. A UBS egyelőre nem reagált a Reuters megkeresésére....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés