Előfizetői tartalom

Nagy veszteségekre figyelmeztetett a UBS a bekebelezett Credit Suisse-nél

Portfolio
A már a UBS részét képező Credit Suisse a harmadik negyedévre körülbelül 1,6 milliárd dolláros veszteséget vár a nem alapvető és a régi üzletágakhoz kapcsolódó hitelek átminősítése miatt - közölte a társaság. A bank emellett akár 600 millió dolláros potenciális veszteségre is figyelmeztetett, miután bizonyos menedzsment-megállapodások felszámolásáról döntött.

A UBS márciusban megállapodott a Credit Suisse felvásárlásáról 3 milliárd svájci frank (3,3 milliárd dollár) kedvezményes áron. Ez a megállapodás 5 milliárd frankig terjedő veszteségek átvállalását is tartalmazta, mivel Svájc második legnagyobb bankja az összeomlás szélén állt. A felvásárlást követően a UBS döntéseket hozott arról, hogy a Credit Suisse mely eszközeit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés