FONTOS Aggódnak a magyarországi német cégek, eurót és kiszámíthatóbb gazdaságpolitikát akarnak
 
Előfizetői tartalom

Putyin engedélyével bármit lehet - Vonuljon ki, vagy maradjon az OTP Oroszországban?

Tavaly október óta gyakorlatilag nem lehet Oroszországban külföldi tulajdonú bankot eladni, elnöki engedéllyel viszont ez is lehetséges, az Intesa rá a példa, ez pedig precedenst teremthet más bankoknak is. Oroszországban az OTP is jelen van, vizsgálják is egy ideje, hogy hogyan lehetne a legjobb feltételek mellett kijönni az országból, de addig is, amíg sikerül, masszív profitot termel Oroszországban az OTP, csak éppen nem tudja kihozni az országból a pénzt. Nagy dilemma, menjen vagy maradjon az OTP? Többek között a magyar részvényekkel, így az OTP papírjaival is foglalkozunk a Portfolio Signature Online Klubján.

Meghívott szakértőinkkel arról beszélgetünk, hogy mik most a nagy sztorik a tőkepiacokon, mik a piacnak azon szegmensei, amik már drágák, mik azok, amik még olcsók, miben van most fantázia, hol vannak a kockázatok, és természetesen, hogy mibe érdemes most fektetni? Jön a PORTFOLIO SIGNATURE ONLINE KLUB – Egyedi tartalmak után exkluzív események Signature előfizetőknek.

Lehet bankot eladni, ha Putyin megengedi

Az ukrajnai háború tavaly februárban kezdődött, az azt követő hónapokban egymás után hagyták el a nyugati cégek Oroszországot, azonban számtalan vállalat a mai napig működteti ottani operációját. Az ottani bankok speciális helyzetben vannak, mivel

egy 2022. októberi elnöki rendelet gyakorlatilag megtiltja az Oroszországban működő külföldi tulajdonú bankok eladását.

Kivételek persze mindenhol, így itt is vannak, Vlagyimir Putyin ugyanis most aláírta azt a rendeletet, amely lehetővé teszi, hogy a legnagyobb olasz bank, az Intesa Sanpaolo értékesítse oroszországi eszközeit. Bár a lépés más pénzintézetekre nem vonatkozik, a rendelet megnyithatja az utat a többi, Oroszországban még működő hitelintézet előtt is.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés