Előfizetői tartalom

Rekord bírságot kaphat két nagybank shortolás miatt Dél-Koreában

Portfolio
A dél-koreai pénzügyi felügyelet rekordösszegű bírság kiszabását javasolja két globális befektetési bankra, mivel azok rutinszerűen és szándékosan részt vettek az országban illegálisnak számító fedezetlen shortolásokban – számol be a hírről a Bloomberg. A helyi média értesülései szerint a BNP Paribas-ról és az HSBC-ről van szó.

A két bank hongkongi székhelyű egységei 2021 és 2022 között több értékpapír kapcsán is fedezetlen shortolást hajtottak végre (úgy adtak el értékpapírt, hogy az nem volt a birtokukban), amelyből extraprofitra tehettek szert - közölte a pénzügyi felügyelet anélkül, hogy megnevezte volna őket. A helyi média úgy tudja, hogy a BNP Paribas és az HSBC a két delikvens. Bár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés