Előfizetői tartalom

Itt van az OTP kétharmada

66 százalék, ekkora részét adták az OTP profitjának a leánybankok idén az első 9 hónapban, ez is egy újabb bizonyíték arra, hogy már régen nem magyar fókuszú, inkább nemzetközi bankként kell nézni az OTP-t. Mindegyik csoporttag nyereséges, erős a bolgár és a szlovén bank, de az orosz és az ukrán is szép profitot termelt, és bekapcsolódott a legújabb, az üzbég Ipoteka is, ami egyelőre nem sokat tesz hozzá a csoport eredményéhez. Dőlnek a rekordok az OTP-nél, új csúcson a bevétel és a működési eredmény, ami nem csoda, főként a felvásárlások miatt nem az a bank ez már, mint 5 vagy 10 éve. Olyan erős volt az év eddigi része, hogy a menedzsment újra megemelte a várakozásait, többek között ennek is örülhetnek a részvényesek.

Várakozások felett teljesít az OTP

Gyakorlatilag minden fontosabb soron jobbat hozott az OTP, mint amire az elemzők számítottak, magasabb lett a bevétel, alacsonyabb a működési költség, jóval alacsonyabb a kockázati költség és így összességében 25 százalékkal, vagy közel 57 milliárd forinttal lett magasabb a profit, mint ami a konszenzusban szerepel.

Az év/év alapú növekedés impresszív, ebben 3 fontos hatás van:

  • organikus növekedés,
  • akvizíciók hatása, (ebben a negyedévben már az üzbég Ipoteka eredményszámai is benne voltak)
  • devizahatás.

A bevétel 33, a működési eredmény 47, a profit pedig 49 százalékkal nőtt.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés